Dag 1. Amsterdam - Minneapolis

Maandag 1 mei 2017
Afstand: 6682 km | 4151 mijl | Reistijd: ongeveer 9.10 uur

Onze eerste dag begint gunstig want we kunnen in ons hotel redelijk op tijd ontbijten en daarna vertrekken vanuit ons hotel met de pendelbus. We vertrekken ongeveer om 10:30 uur Nederlandse tijd vanuit schiphol en vliegen vervolgens naar onze eerste bestemming Minneapolis. In het vliegtuig van Delta Airlines hebben we voor een plek gekozen met extra beenruimte voor onze eerste reis samen naar America. 

Na circa 9 uur vliegen komen we om 12:30 uur Amerikaanse tijd aan in Minneapolis.

Minneapolis wordt ook wel ‘The Midwest’s Cultural Capital’ genoemd vanwege de kunstinstellingen en mooie architectuur. Je kunt vrijwel alle gebouwen in het centrum bereiken via het overdekte Skyway System. In Downtown East, aan de Mississippi-rivier, ligt het Mill District, met historische meelfabrieken en molens. Het Mill City Museum is ondergebracht in een oude fabriek. Naast dit museum vind je Mill Ruins Park, met de Saint Anthony watervallen en ruïnes.

Bezienswaardigheden & activiteiten
De attractie van Bloomington is de Mall of America.

De Mall of America is het grootste winkelcentrum van de Verenigde Staten (230.000 m²) waar met onder meer bijna 550 winkels, een mini-Sea World, een LEGO Imagination Center en 25 wildwater- en achtbanen. Men heeft plannen om de Mall uit te breiden naar 483.000 m². Nogal opmerkelijk, aangezien een ‘rondje’ door de Mall nu 86 uur zou duren (bij 10 minuten per winkel). De Mall of America ligt helemaal in het oosten van Bloomington, vlak ten zuiden van Minneapolis-St. Paul Airport.

Route naar de Mall Of America: