Dag 8. Rocky Mountains - Glenwood Springs

Maandag 8 mei 2017
Afstand: 318 km | Reistijd: ongeveer 4:40 uur

We rijden via de Peak to Peak byway door de Rocky Mountains naar onze volgende bestemming, Glenwood Springs. 

PEAK TO PEAK BYWAY

Deze prachtige toeristische route start op ruim drie kwartier rijden ten noordwesten van Boulder. De Peak to Peak biedt je 88 kilometer lang ongekende uitzichten over de Continental Divide (Continentale Waterscheiding) De populairste attractie die je onderweg tegenkomt, is natuurlijk het Rocky Mountain National Park. Maar ook in Golden Gate Canyon State Park en Apraho & Roosevelt National Forests kun je terecht voor bos, bergtoppen en vele kilometers aan wandelpaden. Wie de verharde hoofdweg verruilt voor een (gravel)zijweg komt bij hooggelegen meren, startpunten van wandelroutes en de spookstadjes Hesse en Apex. De Peak to Peak Highway werd in 1918 opgericht en is daarmee Colorado's oudste toeristische route.

In het algemeen wordt er met de Continentale Waterscheiding de bergkam van Alaska via Canada en de Verenigde Staten naar Mexico bedoeld. Het grootste deel van de waterscheiding volgt de bergkam van de Rocky Mountains in Canada en de Verenigde Staten. Er wordt ook over andere waterscheidingen gesproken, waarbij de Noordelijke IJszee en de Golf van Mexico meegenomen worden.
Het betreft hier echter een vereenvoudigde weergave van de werkelijkheid aangezien veel regenwater de oceanen nooit bereikt: veel neerslag wordt opgeslagen in grondwaterbekkens en verdampt daarna. Het betreft hier vooral het Grote Bekken in het westen van de Verenigde Staten. Een ander groot opvanggebied van de rivieren wordt gevormd door de Grote Meren, op de grens van de Verenigde Staten en Canada.

De byway passeert een aantal van Colorado spooksteden. Caribou voorheen een zilvermijn, ​​maar is nu verlaten. Echter, Nederland (de stad die werd opgericht om Caribou leveren) leeft voort. Er zijn ook vele goudmijnen langs Highway 72 en 119.
Het gebied staat vol met ratelpopulieren zodat in het najaar wordt het een schitterende quilt van goud, geel, oranje, groen en bruin.

NEDERLAND

We komen langs het plaatsje Nederland. Nederland is een plaats gelegen in Boulder County in de Amerikaanse staat Colorado met een bevolking van ca. 1400 inwoners en oppervlak van 4,1 km². Nederland ligt op circa 25 km ten westen van Boulder aan het Barker Reservoir.

We volgen de weg langs Black Hawk en Georgetown naar onze volgende overnachtingsplaats ‘Glenwood Springs’.Voor veel bezoekers is Glenwood Canyon de toegangspoort tot Glenwood Springs. De vierbaansweg door de smalle kloof bestaat pas sinds 1992 en is beloond met diverse prijzen voor het originele ontwerp. Je kunt het mooie natuurgebied verkennen vanaf vier 'rest areas': Bair Ranch, Hanging Lake, Grizzly Creek en No Name. Allen zijn voorzien van een parkeerplaats, toiletten en wandelroutes. Grizzly Creek biedt toegang tot het water en is populair onder rafters en kajakkers, No Name heeft de meeste wandelroutes en bij Bair Ranch kun je deelnemen aan activiteiten met een Western-thema.