Dag 7. Cheyenne - Rocky Mountains

Zondag 7 mei 2017
Afstand: 178 km | Reistijd: ongeveer 2:30 uur

Vandaag een korte rit zodat we op tijd in de Rocky Mountains aankomen. Wat we precies gaan doen hangt helemaal af van de weersomstandigheden in het park. Een must see is de Trail Ridge road maar die zal in Mei niet te berijden zijn. Indien er sneeuw ligt in de RMNP dan gaan we via Denver gelijk naar Glenwood Springs.

ESTES PARK, COLORADO

We komen binnen via Estes Park: Estes Park vormt de oostelijke toegangspoort tot Rocky Mountain National Park. Hier vind je allerlei voorzieningen en boek je paardrij-, raft- en mountainbiketochten. Het Beaver Meadows Visitor Center ligt op enkele kilometers van Estes Park, aan Highway 36. Bekijk er een parkfilm en laat je informeren over bezienswaardigheden, wandelingen en toeristische routes. In Estes park staat ook het bekende ‘ Stanley Hotel’ waar een deel van de film ‘The Shining’ zich afspeelde. Het bezoekerscentrum is het gehele jaar geopend. Voor tentoonstellingen over natuur en wildlife ga je naar het Moraine Park Discovery Center, dat een paar kilometer verderop aan Highway 36 ligt.

ROCKY MOUNTAINS NP
De bergketen van de Rocky Mountains is 4.800 kilometer lang en strekt zich uit van Alaska, via Canada, tot Nieuw-Mexico. Het Rocky Mountain National Park in Colorado geeft je een goede indruk van de bergketen. De oostkant van het park is relatief droog en wordt gekenmerkt door spitse bergtoppen en diepe dalen. De westkant bestaat juist uit groene wouden en natte graslanden. De 77 kilometer lange Trail Ridge Road is de hoofdweg en verbindt de ingangen in het westen en oosten met elkaar. Vanaf de weg heb je grandioze uitzichten.

Natuur, flora & fauna

Fauna: Als je wilde dieren wilt zien, hoef je niet altijd uren met je verrekijker onder een struik te liggen. Zeker niet in Rocky Mountain National Park, waar je bijna struikelt over de vele marmotten, grondeekhoorns en pica’s. Je ontmoet de dieren vooral bij de uitzichtpunten langs Trail Ridge Road en de andere schilderachtige routes. Verder leven er in Rocky Mountain National Park hertenkuddes, elanden, dikhoornschapen en coyotes. Rode lynxen en poema’s sluipen er ook rond, maar deze dieren zijn zo schuw dat ontmoetingen met mensen erg zeldzaam zijn. In het Rocky Mountain National Park leven wel zwarte beren, maar geen grizzly's.

BEAR LAKE

Bear Lake Road is een van de meest populaire routes in het park. Jaarlijks maken ongeveer 1 miljoen bezoekers gebruik van deze weg. Het aantal wandelpaden hier is enorm groot, hieronder noemen we enkele van de vele mogelijkheden. Park & Ride is een grote parkeerplaats, vanwaar je met de bus, met de eigen auto of te voet verder kunt, richting Bear Lake. De busroute van Park & Ride naar Bear Lake wordt de Bear Lake Route genoemd. De bus rijdt in het hoogseizoen tussen 05.00 uur en 22.00 uur, elke 30 minuten.

Bear Lake ligt op 2880 meter hoogte, en het is een van de hoogstgelegen meren die je met de auto kan bereiken. Je kan rondom het meer lopen; omdat het hier vrij vlak is, is dit een eenvoudige wandeling (1600 meter). Diverse andere meren in deze omgeving zijn te voet bereikbaar, zoals Nymph Lake (afstand 800 meter; hoogteverschil 69 meter), Dream Lake (afstand 1800 meter; hoogteverschil 130 meter), Emerald Lake (afstand 2900 meter; hoogteverschil 184 meter) en Lake Haiyaha (afstand 3500 meter; hoogteverschil 227 meter).  Iets langer is de hike langs Mills Lake (9 km totaal). Deze wandeling start bij de shuttlebushalte Glacier Gorge Trailhead. Na 1,3 kilometer zie je de 9 meter hoge Alberta Falls. Het uitzicht bij Mills Lake op Longs Peak wordt beschouwd als een van Rockies mooiste 'views'. Langs Bear Lake Road vind je nog een afslag naar Sprague Lake, een fotogeniek meer hoge bergen op de achtergrond. Het rondje eromheen is rolstoeltoegankelijk en nog geen kilometer lang.In RMNP is de wandeling vanaf Bear Lake naar Emerald Lake aan te raden. Je pakt dan vier meren mee. Sprague Lake is makkelijk te doen in een half uurtje. 

We rijden door naar de Moraine Park Campground voor onze overnachting. Deze campground is gelegen nabij de Bear Lake.Vanuit de camping gaan we proberen de hike naar Bear Lake te maken.