Dag 6. Custer State Park - Cheyenne

Zaterdag 6 mei 2017 
Afstand: 451 km | Reistijd: ongeveer 6,15 uur

Doel van onze reis van vandaag is de Campground bij de stad Cheyenne. Dit is de hoofdstad van de staat Wyoming. Deze cowboystad heeft zijn authentieke charme behouden. Boeven, corrupte rechters, ontsnappingen uit de gevangenis; de Cheyenne Gunslingers zetten in het hoogseizoen een levensechte Old West-show neer. 

Het is een vrij lange reisdag maar als we op tijd vertrekken dan kunnen we op weg naar Cheyenne de volgende plaatsen aandoen.

FORT LARAMIE, WYOMING


Fort Laramie (gesticht als Fort William en later bekend als Fort John) was tijdens de 19e eeuw een militair fort, een belangrijke handelspost en de plek van diplomatiek overleg tussen de regering van de Verenigde Staten en indianen. Het fort ligt 2 km ten zuidwesten van de plaats Fort Laramie, in het oosten van de Amerikaanse staat Wyoming. Vlakbij stroomt de Laramie River in de North Platte.

De Oregon Trail liep langs deze plaats. Het fort is genoemd naar Jacques La Ramée, een Frans-Canadese trapper die zich met een aantal gezellen in de buurt vestigde. Arapaho's werden beschuldigd dat zij hem doodden rond 1820 bij de rivier die nu zijn naam draagt en dat zij zijn lichaam in een beverdam hadden gelegd. Fort Laramie is een symbool van het Wilde Westen. Het was een tijdlang een station van de Pony Express en speelde een belangrijke rol in de strijd tegen de inheemse bevolking. Hier werd het eerste verdrag van Fort Laramie in 1851 ondertekend.

GUERNSEY


Guernsey is een kleine plaats midden in de uitgestrekte prairies van Wyoming. Het was een belangrijk punt aan de Oregon Trail, een handels- en emigratieroute dwars door de Verenigde Staten. Bekijk de Register Cliff en maak een mooie wandeling door het Guernsey State Park.

Bezienswaardigheden & activiteiten
Vlak bij de plaats Guernsey ligt het gelijknamige staatspark. Guernsey State Park omvat een waterreservoir dat ontstond na de aanleg van de Guernsey Dam in 1927. Hoewel je er kunt varen, kamperen en wandelen, komen de meeste mensen er om het werk van het Civilian Conservation Corps (CCC) te zien. De CCC heeft een paar prachtige gebouwen opgeknapt, waaronder het Guernsey Museum (hoog op een klif boven het water), the Castle en Brimmer Point. Een andere bezienswaardigheid in het park zijn de Oregon Trail Ruts. In de negentiende eeuw was deze plek onderdeel van de Oregon Trail, een handels- en emigratieroute dwars door het land. De sporen ('ruts') die de karren in het zachte gesteente uitsleten, zijn stille getuigen van de vele paarden en ezels die grote karren vol goederen voorttrokken.

Oregon Trail Ruts


In de negentiende eeuw was deze plek onderdeel van de Oregon Trail, een handels- en emigratieroute dwars door het land. De sporen ('ruts') die de karren in het zachte gesteente uitsleten, zijn stille getuigen van de vele paarden en ezels die grote karren vol goederen voorttrokken.

Register Cliff


We nemen ook een kijkje bij Register Cliff. Dit was een herkenningspunt aan de Oregon Trail en een plaats waar passanten hun naam in het gesteente krasten. Register Cliff diende als 'checkpoint' voor reisgezelschappen om te checken of ze zich nog op het juiste pad bevonden.

Hierna rijden we door naar onze camping bij Cheyenne: