Dag 18. Grand Canyon - Kingman

Donderdag 18 mei 2017 
Afstand: 333 km | Reistijd: ongeveer 4:45 uur

Vandaag vertrekken we vanuit de Grand Canyon naar Kingman.
We rijden Route 64 naar het zuiden richting Williams.We rijden vanaf Williams 90 kilometer op Route 40 en gaan bij Seligman via een stuk van de beroemde Route 66 naar Kingman.

Tussen Kingman en Seligman kunnen we van de snelweg afgaan en een stukje van de oude Route 66 volgen. Deze leidt ons langs Nelson, Peach Springs en nog wat kleinere plaatsjes. Vooral Hackberry is een fotostop waard. Je ziet benzinestations, diners en oude cadillacs. Tussen Kingman en Seligman krijg je echt het oude Route 66-gevoel.

SELIGMAN, ARIZONA

Met historische motels, een karakteristiek tankstation en kleine winkeltjes is Seligman op en top een Route 66-stadje. Het kleine Seligman werd vermoedelijk in 1895 opgericht en werd in de jaren twintig een belangrijke stopplaats voor reizigers die de Mother Road afreden van Chicago in het oosten naar Santa Monica in het westen. In Seligman ga je even terug naar die tijd: stil je honger met een hamburger of scoor leuke Route 66-souvenirtjes in het winkeltje. Seligman strekt zich grotendeels uit over één straat, die je gemakkelijk te voet kunt verkennen.

HACKBERRY, ARIZONA

Als je een echt oud stukje Route 66 wilt zien: ga naar Hackberry! Geweldige fotomomenten. Een oud benzinestation met daar omheen veel oude auto's die op leuke plekken zijn neergezet. Erg fotogeniek en je kunt er lekker rondstruinen.

KINGMAN
In Kingman, ook wel 'the Heart of Route 66' genoemd, zijn nog steeds authentieke Route 66-elementen te zien. Je kunt in Kingman onder andere een bezoek brengen aan de Old Town, het Locomotive Park en het Historic Route 66 Museum. In de omgeving liggen enkele spookstadjes.Old Town: Muurschildering bij het Mohave Museum Kingman heeft een oud centrum met circa zestig historische gebouwen, waaronder de St. Mary’s Catholic Church, de Little Red School House en Hotel Beale. Een leuke manier om het historische centrum te ontdekken is door een stadswandeling te maken. Je kunt de routegids ophalen bij het Mohave Museum of History and Arts of bij het Powerhouse Visitors Center aan 120 W Andy Devine Ave. In het museum kom je aan de hand van verschillende kunstvoorwerpen veel te weten over de geschiedenis van het noordwesten van Arizona.
Locomotive Park: De topattractie is de stoomlocomotief nummer 3759, die vanaf 1928 meer dan twintig jaar lang passagiers tussen Los Angeles en Kansas vervoerde. In 1957 werd de locomotief door de Santa Fe Railroad aan de stad Kingman geschonken. Naast de locomotief zijn er andere herinneringen aan het spoorwegverleden van Kingman. Adres: Metcalf Park, 315 West Beale Street.
Route 66: Dé publiekstrekker in Kingman is de Route 66. Bezoek het Route 66-museum, dat is ondergebracht in een pand dat nog steeds aan de historische Route 66 ligt. Hier zie je onder andere foto’s van mensen die de 'Mother Road' hebben bereisd. Dit museum vind je, net als het bezoekerscentrum, aan 120 West Andy Devine Avenue.

We rijden hierna door naar onze overnachtingsplek.